Hoppa till sidans innehåll

Nordisk Trap


Nu är det äntligen dags för Hallandsserien i Nordisk Trap 2015!
 
Hallandsserien skjuter under Skyttesportförbundets regler, med de speciella tillägg som tagits fram just för Hallandsserien. 

Det har tyvärr varit en massa onödigt tjafs under förra årets serie. Det har bl.a. berott på missförstånd, okunskap, nonchalans... ja orsakerna är många. Med anledning av detta hade juryn igår ett möte, där man diskuterade hur man ska gå tillväga för att ingen ska känna sig felaktigt behandlad eller känna orättvisa. 
 
Det är ju hur lätt som helst!!
Det finns ett reglemente, som ska gälla för alla. Om alla känner till vad som står i reglementet OCH dessutom följer detta, ja vad finns det då kvar att tjafsa om? Då kan vi istället koncentrera oss på att träffas och ha kul tillsammans, fika och lösa världsproblemen! Precis det som Hallandsserien går ut på i mitt tycke.
Men bara för att det ska vara kul och för att vi ska ha en trevlig gemenskap, så betyder inte det att vi ska börja tänja på de regler som faktiskt finns, för reglerna finns till för att undvika just missförstånd och osämja. Tycker man att det är väldigt jobbigt att sätta fast ett permanent regelrätt markeringsband, betala in sin licens innan serien startar, eller betala lagavgiften innan serien startar, ja då kanske man ska nöja sig med att träningsskjuta på klubbkvällar och avstå Hallandsserien? 
Jag ber er nu alla - ta hänsyn till varandra och följ de regler som finns, så kommer vi få en härlig serie 2015!
  
  
På juryns möte beslutades följande:

  • Reglerna för Hallandsserien i Nordisk Trap SKA följas. Det finns inget annat än dessa regler som gäller. Inga undantag, inga dispenser.
  • Alla lagavgifter och licenser ska vara betalda en vecka innan serien startar. Detta kommer följas upp, och vid utebliven betalning eller försenad betalning så räknas ej resultaten fram till dess datum att kvitto kan uppvisas.
  • Om man vid matchstart ser avvikelser från reglementet ska detta påpekas omedelbart för att ges möjlighet att rättas till innan match startar. Rättas det inte till, eller om man är oense om avvikelsen ska en protest lämnas in i samband med resultatredovisningen, som därefter vidarebefordras till juryn som tar ett beslut.

 
 Glöm nu inte att läsa igenom de regler som bifogas! 

Denna information går ut till de flesta skyttar, och ni får även hjälpas åt att förmedla detta. Ingen ska kunna säga att de inte kände till vad som står i reglementet. Jag som lagledare kanske bör ta på mig ledartröjan och se till att mina lagkompisar vet vad som gäller? Fråga om de har betalt licensen innan första seriematchen? Hur svårt kan det vara?
 
 
Slut på tjat och förmaningar, nu vet alla vad som gäller! Nu kör vi så det ryker!
Jag önskar er alla lycka till med skyttet, och ser fram emot att träffa er på olika banor runt om i Halland :)

 

Tack Henrik Johansson för denna sammansrällning.

 

Bilagor:

Regler Hallandserien NT

Lagledare 2015

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:04 Skribent: Stefan Hjerpe

Postadress:
Frillesås SSK - Skyttesport
c/o Åke Lauren, Lilla Äng
51990 Horred

Kontakt:
Tel: 032085048
E-post: This is a mailto link

Se all info